Skip to content

Skrivekurs i skogen

Vil du bli med på skriveturer i skogen, oppe i høyden, ved et tjern eller under furutrær, ta kontakt. Jeg lager et opplegg spesielt for deg eller deg og din gruppe.

ninanord@gmail. 95244004.

De siste 30 årene har jeg vært mentor for mange skrivende, unge og voksne. Jeg har vært redaksjonssjef og redaktør i flere magasiner, blant annet Natt&Dag og Spirit. De siste 18 årene har jeg jobbet i NRK.no, som nettredaktør i P3 og Kulturavdelingen hvor jeg blant annet satte i gang NRKbok.

Det er alltid spennende å se skrivende finne sin egen stil.

Som friluftpoet har jeg hatt opplesninger ute i Finnskogen og andre skoger alene og sammen med musikere. Dikt om natur med funker også på slampoesikvelder i byjungelen. Jeg anbefaler alle som skrive å dele: Les høyt og del med andre!

På @ninanord på Instagram finner du dikt jeg har skrevet i skogen. De er samlet i emneknaggen #poesinatur.

Opplesinger de siste par årene:

Finnskogmart´n, Bredtveit kvinnefengsel, Litteraturhuset i Oslo, Flammen bibliotek, biblioteket i hjembygda Enebakk, Festival for treskulptur og innovativ trearkitektur i Stor-Elvdal, Kultur på grensens lysvandring på Svullrya, SLAM!kollektivet på Uhørt i Oslo. Naturlesing for publikum i Østmarka, Rondane og Lærdal, Hardangervidda, Jærstrendene, Utsira og Kjerringtind.

Et knippe artikler jeg har skrevet:

Folk kledd i natur

– Vi leter etter folks plass i naturen, sier den norsk-finske kunstnerduoen Karoline Hjorth og Riitta Ilkonen. De fotograferer dem iført sin lokale natur., over hele verden.

Norsk møbeldesign vekker internasjonal oppsikt

Da verdens viktigste designmesse ble avlyst på grunn av koronapandemien, tok norske designere til Instagram. Nå blir de hyllet av verdenspressen.

Hello, Kitty

Kitty Kielland var blant de aller første som ga seg i kast med friluftsmaleriet, og definitivt den første norske kvinnen som malte utendørs.

Skogsbaderen

Danny Larsen var en av snowboardverdenens store stjerner. Nå rusler han mest aleine i skogen på jakt etter motiver.

8 populære og verdifulle retro-serviser

Det fantes over 100 keramikkfabrikker i Norge etter andre verdenskrig, bare tre står igjen. Noen av industridesignerne laget mønstre som er populære fremdeles. Dekketøyet deres er utstilt på museer, i Norge og i utlandet, men mesteparten blir tatt vare på av samlere.

Har utviklet spiselig emballasje som kan erstatte plast

To studenter er belønnet med hederspris for nyskapende norsk design.

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *