Skip to content

Om Nina Alida

Jeg er en skogsvandrer som heter Nina Alida Nordbø. Siden jeg er så heldig å bo i Østmarka, er jeg ofte på farten utenfor skogsvei og opptråkkede stier.

Jeg har vokst opp med vestlandsk natur, på gården til besteforeldrene mine i Ryfylke og ved havet ut fra Stavanger. Kart og kompass er erstattet med gps, vi finner alltid fram.

Følgesvennene mine er to jaktlabradorer, som er godkjent i Norske Redningshunder. Jeppe og Bonus er spesialtrent til å finne folk som er savnet. De er gjerne med på meditasjonsturer når det er greit for de som er med.

Havkajakk, fallskjermhopping, snowboard, terrengsykling, barbeintløping. Jeg har drevet med mange aktiviteter utendørs. Nå liker jeg best å vandre. Alene eller sammen med andre, gjerne med kamera.

Jeg har tatt naturveiledning på Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet har nå praksisperiode i utdannelsen til Forest Bathing Guide på Forest Therapy Institute i Irland.

Journalistikk har vært håndverket mitt. Nå lærer jeg meg et nytt: å veve, både med garn og greiner, og å ta med folk inn i naturen. Men jeg har skrevet om kultur i over 30 år, i aviser og magasiner – og de siste 19 årene i NRK.

Etterhvert har bærekraft og naturvern blitt det aller viktigste, og til slutt hoppet jeg ut i et liv uten fast jobb. Mer ute, mindre inne. Mindre datamaskin, mer vær og vind. Og et glimt av ville dyr innimellom!

Her kan du lese noen av artiklene jeg har skrevet de siste årene:

Jeg har jobbet som redaksjonell leder mesteparten av yrkeslivet, og har mye erfaring med gruppearbeid, prosessarbeid og organisering av turer, festivaler, eventer og opplevelser. Jeg har drevet mye med å samle folk på kryss og tvers av fag, alder og interesser, både på jobb og på fritiden.