Skip to content

Om Nina Alida

På Raet naturreservat på Tromøya. (Foto Rebekka Sørli. Ulvegenser i Lopi-garn: Karoline Sivertsen)

Jeg er en skogsvandrer som heter Nina Alida Nordbø. Siden jeg er så heldig å bo i Østmarka, er jeg ofte på farten utenfor skogsvei og opptråkkede stier. Oppdagelsen av hva en sterkere naturkontakt kan bety for oss mennesker ledet meg ut på en ny ferd i livet. Jeg studerer fagområdet «nature connectedness» nå og forskningen viser at naturen påvirker både helse og velvære mer enn de fleste av oss er klar over.

Siden 2021 har jeg tatt naturveiledning på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og er sertifisert skogsbad-guide fra Forest Therapy Institute i Portugal/Irland og Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy i Irland. Jeg har tatt kurset Mindfulness Based Stress Reduction, i regi av Mindful Walks ved University of Bangor, Wales. Nå tar jeg Nature Connectedness ved University of Derby og videreutdanning som Integrative Forest Therapist ved Nádúr.

Nå har tiden kommet for å starte en virksomhet rundt denne kunnskapen. Mer om det i 2022!

VInterskog
Skogsbad-vandringer for å finne roen er en god ingrediens i prosessarbeid om forandring.

Kjapt om profesjonelt og personlig:

Jeg har vokst opp med vestlandsk natur, på gården til besteforeldrene mine i Ryfylke og ved havet ved Stavanger. Jeg har to barn som har flyttet hjemmefra nå. Da de forlot redet, slapp jeg to jaktlabradorer inn, følgesvennene mine er er aktive tjenestehunder i Norske Redningshunder – Jeppe og Bonus er spesialtrent til å finne folk som er savnet.

Jeg har jobbet som redaksjonell leder mesteparten av yrkeslivet, og har mye erfaring med gruppedynamikk, endringsledelse, prosessarbeid og organisering av festivaler, eventer og opplevelser. Jeg har drevet mye med å samle folk på kryss og tvers av fag, alder og interesser, både på jobb og på fritiden.