Skip to content

Om Nina Alida

På Raet naturreservat på Tromøya. (Foto Rebekka Sørli. Ulvegenser i Lopi-garn: Karoline Sivertsen)

Jeg er en skogsvandrer som heter Nina Alida Nordbø. Siden jeg er så heldig å bo i Østmarka, er jeg ofte på farten utenfor skogsvei og opptråkkede stier.

Jeg inviterer med folk på skogsbad-vandringer på Østlandet og andre steder i landet, en og en og i grupper, frittstående og tematiske serier. Jeg rådgir selskaper i forebyggende helse ved å integrere natur. Jeg holder workshops om hvordan vi skaper forandring i egne liv. Jeg holder et 2-ukers digitalt / fysisk Skriv med naturen-kurs. Jeg har 8-ukers prosess-workshop for de som ønsker realisere en idé. Og jeg holder workshops i utesitting, en praksis for å få sterkere kontakt med oss selv og med naturen rundt oss – det kan være en god støtte når vi vil endre eller finne ut av noe.

Jeg har tatt naturveiledning på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og er sertifisert skogsbad-guide fra Forest Therapy Institute i Irland/Portugal. Jeg har tatt kurset Mindfulness Based Stress Reduction, organisert av Mindful Walks ved University of Bangor, Wales.

Nå tar jeg Nature Connectedness ved University of Derby og videreutdanning som Integrative Forest Therapist ved Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy i Irland.

Jeg har vokst opp med vestlandsk natur, på gården til besteforeldrene mine i Ryfylke og ved havet ut fra Stavanger. Kart og kompass er erstattet med gps, vi finner alltid fram. Følgesvennene mine er to jaktlabradorer, som er godkjente tjenestehunder i Norske Redningshunder. Jeppe og Bonus er spesialtrent til å finne folk som er savnet.

Havkajakk, fallskjermhopping, snowboard, terrengsykling, barbeintløping. Jeg har drevet med mange aktiviteter utendørs. Nå liker jeg best å vandre.

Journalistikk har vært håndverket mitt. Jeg har skrevet om kultur i over 30 år, i aviser og magasiner – og de siste 19 årene i NRK. Nå arbeider jeg som frilansjournalist, og har skrevet for blant annet magasinene Harvest og Altså nylig.

Her kan du lese noen av artiklene jeg har skrevet de siste årene:

Jeg har jobbet som redaksjonell leder mesteparten av yrkeslivet, og har mye erfaring med gruppedynamikk, endringsledelse, prosessarbeid og organisering av turer, festivaler, eventer og opplevelser. Jeg har drevet mye med å samle folk på kryss og tvers av fag, alder og interesser, både på jobb og på fritiden.