Skip to content

Om skogsmeditasjon.no

Finne roen. I naturen.

Det handler Skogsmeditasjon om.

Jeg lager forskjellige slags naturopplevelser for deg som vil oppleve å gå ut fra stiene og senke skuldrene. Turene skjer i rolig tempo og uten så mye prating. Spennende på sitt stille vis.

Vandringene er personlig tilrettelagt, enten du vil gå barbeint eller være alene i skogen på en trygg måte. Eller du kan bli med på guidede skogsbad, etter den opprinnelig japanske praksisen med å bade sansene i naturen.

Forskning gjennom 40 år fra Japan, Sør-Korea, Europa og USA viser at skogsbading styrker immunforsvaret, øker kreativiteten og konsentrasjonsevnen, bedrer søvnen, senker stress og gjør deg gladere.

  • Les artikkelen min om skogsbading. Her får du møte kunstneren Danny Larsen som finner bildene han lager på denne måten. Gunnar Tellnes, professor i samfunnsmedisin, har forsket på forholdet menneskenatur i en mannsalder og sier noe om det. Og Eirik Myrhaug, samisk noaidi, forteller om urfolktradisjonen med utesitting.

Velg mellom forskjellige måter å være i naturen som gjør at du finner roen:

Bli med på en skogsbading Vi vandrer i stillhet, for å åpne sansene og komme i dypere kontakt med naturen. Vi har god tid til å ta inn landskapet og se hvordan gammelskogen ser ut på nært hold. Jeg inviterer dere til øvelser som kan minne om meditasjon eller mindfullness, som dere kan være med på om dere vil. 2-3 timer.

Bli med på utesitting. Du er alene i skogen en stund. Våken ved et bål eller et skogsvann, så langt fra folk som du er komfortabel med. Alene med deg selv, for å finne svar og innsikt. Jeg guider deg eller en gruppe, og er i nærheten mens du har tid for deg selv. Fra 2 timer til et døgn.

Bli med på en barbeint-tur, med nakne føtter over mose og stubber. Det gir kraft å være i direkte kontakt med jorda, kjenne på fuktig mose og tørre barnåler, gå over stein og vasse. «Earthing» er en livsstil for noen. Jording kaller vi det vel på norsk. Ha beina på jorda, og kjenne seg stødig og glad, som du kanskje husker fra barndommen. Barn er velkommen på disse turene – enten de elsker det eller aldri har prøvd det før. 2-3 timer.

Bli med på en vandring med en som har noe å lære bort om naturen vi ferdes i: En som kan fortelle om ulverevir eller en nær utryddet glente – en av rovfuglene som jakter i Østmarka. Eller en som kan lære oss mer om trær, eller vind, eller mose. 2-3 timer.

Bli med på skogsbading i gammelskogen. Vi stopper flere ganger i det magiske. mosegrodde landskapet så du kan ta inn den ville naturen. 2-3 timer.

Bli med på en seremoni, i samisk sjamanistisk tradisjon. Da går vi til et sted som er valgt ut for beliggenheten i landskapet, og sier takk til Moder Jord. 1-2 timer.

Bli med på en skapende tur, hvor vi lager noe i naturen. Etter avtale lager jeg verksted i naturen hvor vi spikker, vever i greiner, kauker og bruker stemmen – eller skriver. 2 timer til en helg.

Jeg og mine gutter på 13 og 10 hadde en superfin opplevelse på tur i Østmarka med Nina. Det var jo bare noen timer men vi var enig om at det kjentes som en hel ferie. Vi fikk både tur, og oppdagelsesferd – og spikket, tent bål og jammet med tromme. Det var innholdsrikt og kunnskapsrikt, og samtidig avslappet og deilig.
Vi gleder oss til neste tur!

– Mirja Melberg
  • Ta kontakt hvis du vil forhøre deg om en tur for deg eller gjengen din: ninanord@gmail.com / 95244004

Her kan du se hvilke arrangementer som er på gang.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.
På vei til sjamanistisk seremoni for bevaring av det hellige fjellet Kjerrintind i Nordland. (Foto: Tinna Björk)