Skip to content

Om Skog og Mose

Å finne roen. I naturen. For helsa. For gleden.

Her kan du velg mellom forskjellige måter å koble av i naturen på – eller fortelle meg hva du / dere trenger, så lager jeg et opplegg!

Jeg har også en kalender over ting som skjer fra måned til måned, kikk gjerne!

Jeg blir alltid glad av å lage naturopplevelser for deg som vil oppleve å gå ut fra stiene og senke skuldrene. Vandringene skjer i rolig tempo og uten så mye prating. Spennende på sitt lugne vis.

  1. Bli med på skogsbad for å redusere stress. Jeg lager individuelle skogsbad og skogsbad tilpasset fagdager og team med kollegaer. Jeg inviterer deltakerne til enkle øvelser, som gir roen i hode og kropp. Vi vandrer mest i stillhet, for å åpne sansene og komme i dypere kontakt med naturen. Vi har god tid til å bare være, enten det er i et skogholt i byen, i en park eller i mosegrodd gammel skog.

Dette sier noen av de som har vært med på skogsbad for første gang:

Dette er medisin, for sinn, kropp og sjel.

Bente Aasgaard, student

Det som ga meg mest under skogbadet var følelsen av å gi seg helt over til naturen. Veldig godt å få tillatelse til å bare være her. Ingen krav fra meg selv eller andre.

Kjersti Aasheim Kristiansen, sykepleier og pilatesinstruktør

Jeg koste meg. Herlig følelse å bli litt i ett med naturen.

Zano Beck, sikkerhetsrådgiver

Neste gang legger jeg meg face down for å lukte på gress og jord! Jeg ble veldig glad for den lille trommereisen til slutt, den var så forsiktig og i takt med både vind og regn, den kunne godt ha vart lenger!

Margaret Telfer, Flyktningetjenesten

Takk for dette verktøyet! Jeg stopper ofte i første og beste skog og puster ut!

Åslaug Sem-Jacobsen, stortingspolitiker

2. Bli med på inspirasjons-vandring for å koble av og trigge kreativitet. Det gir inspirasjon å være i direkte kontakt med jorda, kjenne på fuktig mose og tørre barnåler, gå over stein og vasse. Vi lager noe med og av natur underveis. Passer for voksne som vil koble av på en leken måte i 2-4 timer.

For privatpersoner: Barn er velkommen på disse turene – enten de elsker det eller aldri har prøvd det før.

Jeg og mine gutter på 13 og 10 hadde en superfin opplevelse på tur i Østmarka med Nina Alida. Det var jo bare noen timer, men vi var enig om at det kjentes som en hel ferie. Vi fikk både tur, og oppdagelsesferd – og spikket, tent bål og jammet med tromme. Det var innholdsrikt og kunnskapsrikt, og samtidig avslappet og deilig.
Vi gleder oss til neste tur!

– Mirja Melberg, filmredigerer, Oslo

3. Bli med på workshop fra idé til plan, med naturen som hjelper. Jeg lager enkeltstående workshops eller et prosess-opplegg for deg eller din gjeng på jobben, som handler om endring og å skape noe nytt. Arbeidet vi gjør felles skjer for det meste ute i naturen, du får også oppgaver å jobbe med mellom natur-øktene.

Det har vært gøy å se hvordan hver økt har skilt seg fra den forrige med tanke på typen sanseinntrykk og tempoet på min egen hjerneaktivitet.

Harald Bratland Carlsen, WALK

4. Hyr meg til å holde foredrag om skogsbad, med smaksprøve – inne eller ute! Jeg har fortalt om skogsbad for 50 pent kledde mennesker på nettverkssamling, ute blant trærne. Jeg har satt på scenekanten og fortalt om denne praksisen for vitebegjærlige studenter og professorer, de fikk hver sin kongle for en liten lukk øynene igjen-seanse. Jeg har organisert faglig samling om natur og teknologi sammen med Girl Geek Dinners-nettverket og tur-appen Våk en halv time innover i Oslo-marka.

Det er alltid fint å prate om natur, uansett setting. Folk blir glade av det, og samtalen går lett – enten det skjer inne eller ute rundt et bål.

«Et forfriskende nytt møte med både natur og meditasjon. En god øvelse i å bli bevisst på øyeblikket og naturen rundt seg. Burde kunne fås på resept.»

Snorre Skeidsvoll, Studentersamfundet i Trondhjem
Danny Larsen, kunstner og skogsvandrer
Danny Larsen, kunstner og skogsvandrer hjemme i Krokskogen (Foto: Nina Alida Nordbø/NRK)
  • Les artikkelen min om skogsbading. Her får du møte kunstneren Danny Larsen som finner bildene han lager på rolige skogsvandringer. Gunnar Tellnes, professor i samfunnsmedisin, har forsket på forholdet menneskenatur i en mannsalder og sier noe om det. Og Eirik Myrhaug, samisk noaidi, forteller om urfolktradisjonen med utesitting.