Skip to content

Om skogsmeditasjon.no

Å finne roen. I naturen. For helsa. For gleden.

Det handler Skogsmeditasjon om.

Jeg lager forskjellige slags naturopplevelser for deg som vil oppleve å gå ut fra stiene og senke skuldrene. Turene skjer i rolig tempo og uten så mye prating. Spennende på sitt stille vis.

Forskning gjennom 40 år fra Japan, Sør-Korea, Europa og USA viser at skogsbading styrker immunforsvaret, øker kreativiteten og konsentrasjonsevnen, bedrer søvnen, senker stress og gjør deg gladere. Så, velkommen inn i naturen!

Velg mellom forskjellige måter å være i naturen som gjør at du finner roen:

Bli med på et skogsbad. Vi vandrer i stillhet, for å åpne sansene og komme i dypere kontakt med naturen. Jeg inviterer dere til enkle øvelser, som gir roen i hode og kropp. Vi har god tid til å ta inn landskapet, enten det et langs et vassdrag i byen, en ravine på Østlandet eller i mosegrodd gammel skog i Østmarka, der jeg bor.

Dette er medisin, for sinn, kropp og sjel.

Bente Aasgaard, Oslo

Bli med på en (barbeint)tur, ut av stien. Det gir kraft å være i direkte kontakt med jorda, kjenne på fuktig mose og tørre barnåler, gå over stein og vasse. «Earthing» er en livsstil for noen. Jording kaller vi det vel på norsk. Ha beina på jorda, og kjenne seg stødig og glad, som du kanskje husker fra barndommen. Barn er velkommen på disse turene – enten de elsker det eller aldri har prøvd det før. 2-3 timer.

Jeg og mine gutter på 13 og 10 hadde en superfin opplevelse på tur i Østmarka med Nina. Det var jo bare noen timer men vi var enig om at det kjentes som en hel ferie. Vi fikk både tur, og oppdagelsesferd – og spikket, tent bål og jammet med tromme. Det var innholdsrikt og kunnskapsrikt, og samtidig avslappet og deilig.
Vi gleder oss til neste tur!

– Mirja Melberg, Oslo

Bli med på workshop fra idé til plan, med naturen som hjelper. Jeg lager et prosess-opplegg for deg eller din gjeng på jobben, som handler om å skape noe nytt. Ukentlige økter med oppgaver du gjør når det passer deg, og arbeid som skjer ute i naturen sammen med meg.

Det har vært gøy å se hvordan hver økt har skilt seg fra den forrige med tanke på typen sanseinntrykk og tempoet på min egen hjerneaktivitet.

Harald Bratland Carlsen, WALK
Danny Larsen, kunstner og skogsvandrer
Danny Larsen, kunstner og skogsvandrer hjemme i Krokskogen (Foto: Nina Alida Nordbø/NRK)
Danny Larsen
  • Les artikkelen min om skogsbading. Her får du møte kunstneren Danny Larsen som finner bildene han lager på rolige skogsvandringer. Gunnar Tellnes, professor i samfunnsmedisin, har forsket på forholdet menneskenatur i en mannsalder og sier noe om det. Og Eirik Myrhaug, samisk noaidi, forteller om urfolktradisjonen med utesitting.