Skip to content

Presseomtaler

Lege og forsker Marte Syvertsen og jeg intervjues om hva som er forskjellen på tur og skogbad-vandringer. Og hvordan det er godt for helsa.

– Å klare å fokusere og være tilstede her og nå i naturen, det motvirker depresjon og engstelse, og det er viktig for livskvaliteten vår, at vi har det bra.

Marte Syvertsen, lege, forsker og forfatter av «Menneskehjernen»

– Skogsbad reduserer stress, bedrer humøret og tilrettelegger for at man kan rette fokuset mot noe annet enn bare jeg-et. Når man skogsbader, blir man en del av naturen, istedenfor å oppleve den som noe eksternt.

Eva Linnea Hedberg, sosionom på akuttpsykiatrisk avdeling på Ahus

Skogsbadguide Nina Alida med en spisslønn i Nordre Øyeren naturreservat: Foto: Gro Skjelderup/Hemali

Foto i A-magasinet tatt av Siri Øverland Eriksen.

– Det er en meditasjonsaktig måte å være i naturen på. Man dykker inn i naturens ro. Samtidig er det ganske beina på jorda og ikke noe hokus pokus. Det er utrolig mye spennende forskning på hvor godt det gjør oss og helsen vår. 

Nina Alida Nordbø

ET KNIPPE TILBAKEMELDINGER FRA SKOGSBAD:

Jeg koste meg. Herlig følelse å bli litt i ett med naturen.

Zano Beck

Jeg synes det var helt herlig å være med på skogsbad! Regnet gjorde det til noe ekstra spesielt. Det er noe med å bare omfavne, og kjenne at vi tåler regn. Det fineste med hele opplevelsen var at det var så lett å bare være med og leve seg inn i det som skjer her og nå.

Lorien (34)

Dette var ei oppleving av å gå inn i naturen kvar for seg, men også saman. At noko som ser ut som ein liten og «vanleg» skog i eit bynært område, kan bli eit stort univers av natur, som ein kan gå inn i og vere ein del av!

Sigrid

Jeg synes det var spesielt fint å lære teknikker som gjorde meg bevisst på omgivelsene mine. Jeg fikk større indre ro i løpet av vandringen.

Mannlig deltaker (24)

Å komme mer i kontakt med naturen på denne måten kan i seg selv gjøre veldig godt. Det gjorde godt å bli minnet på, gjennom å erfare det, hvor godt det gjør å dvele ved naturopplevelser, om så en geitrams på vei til jobb. 

Guro

Neste gang legger jeg meg face down for å lukte på gress og jord! Jeg ble veldig glad i den lille trommereisen til slutt, den var så forsiktig og i takt med både vind og regn, den kunne godt ha vart lenger!

Margaret Telfer

Jeg ble minnet på mye fra barndommen. Det var som å leke, men i en mer kontemplativ kontekst. Vandringen inspirerte meg til å ta opp igjen mange av disse aktivitetene i hverdagen. Jeg likte særlig godt den aktiviteten hvor vi skulle velge oss ut et lite område og sitte og studere det. Pleide å gjøre sånn som barn, og har savnet å gjøre det, merket jeg

Carl Korsnes (30)
Ansvarlig redaktør i tidsskriftet Sivilisasjonen

Lorien observerer hva som skjer i vannet under en skogsbad-vandring.
  • Hver uke er det åpne skogsbad fra Gran i Ytre Enebakk. Ta kontakt med ninanord@gmail.com for info om tid og sted.
Min følgesvenn Bonus er ofte med på turer, men ikke på sansevandringer – det går for seint for ham =)