Skip to content

Trommereiser og seremonier

Runebomma er laga av Peter Fourbears.

Min samiske tromme lager god lyd i skogen. Den er laget av Peter Fourbears som holder til nord i Sverige, en dyktig håndverker og kjent trommemaker.

Trommen er med på utendørs meditasjoner – hvor du kan sitte lent inntil et tre, eller ligge på skogbunnen og reise med lyden. Da går vi et lite stykke inn i naturen, til et rolig sted hvor folk vanligvis ikke ferdes. Trygt, og spennende!

Trommen er også med når vi vandrer i ro med en intensjon hver og en bestemmer seg for – og har seremoni for å takke Moder Jord.

I år holder jeg i festivalen Fullmånesirkel 2021, sammen med Arktisk sjamansirkel og Ingunn Bruvik og Beatle Meyer Johansen fra Kosmologisk livstro.

Jeg holder også seremonier for spesielle anledninger.

Fra seremoni for høstjevndøgn ved Lysakerelva.

Jeg har gått i lære hos samisk elder Eirik Myrhaug siden 2018, og lært om urfolktradisjoner for healing i naturen. Sjamaistisk veileder Jorunn Flaata har også lært meg mye om trommereiser. Det har også miljøet i Arktisk Sjamansirkel, hvor jeg har ansvar for fellesmeditasjonene og sitter i styret. Rådet består av eldre sjamaner fra Sapmi i Norden, Russland og maoriene på New Zealand.

Jeg har sluttet i NRK etter 19 år, og jobber nå som frilansjournalist innen kultur og natur. Jeg har naturveiledning ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet og studerer skogsbad-guiding ved Forest Therapy Institute. Jeg er medlem av Norsk Journalistlag, Norsk Healerforbund og Norsk Forbund for natur- og skogsterapi.