Skip to content

Trommereiser

Runebomma er laga av Peter Fourbears – og har så fin lyd.

Trommereiser kan skje inne og ute, på telefon eller digitalt. Denne måten å meditere på funker uansett. Den første lyden vi hører er hjerteslag, inne i mors mage, i mange måneder. Derfor er det sterkt å reise på lyden av tromma, noen beskriver opplevelsen som å drømme, bare at vi er bevisste.

Det fineste er å tromme for folk som ligger ute i skogen, gjerne i hengekøye. Helt avslappa, under høye furutrær, med vinden strykende over ansiktet. Det blir dype, gode meditasjoner.

Etter en sansevandring – skogsbading – kan sitte lent inntil et tre eller ligge på skogbunnen og reise med lyden. Da går vi et lite stykke inn i naturen, til et rolig sted hvor folk vanligvis ikke ferdes. Trygt, og spennende!

That was amazing and it helped me so much ! I keep looking at the picture I draw and the notes I wrote after the journey.

Patrizia Taddei, Irland

Det var en overraskende dyp og behagelig opplevelse.

Mannlig musiker (36), Sverige

Jeg reiste i minner fra barndommen, og så hva jeg skal legge bak meg nå.

Frida (15)

Min tromme er laget av Peter Fourbears som holder til nord i Sverige, en dyktig håndverker og kjent samisk trommemaker.

Trommen brukes også i seremonier for å takke Moder Jord og hennes sykluser – og for å markere overganger i livet.

Fra seremoni for høstjevndøgn ved Lysakerelva.

Jeg har gått i lære hos samisk elder Eirik Myrhaug siden 2018, og lært om urfolktradisjoner for healing i naturen. Sjamanistisk praktiserende Jorunn Flaata har også lært meg mye om trommereiser. Det har også miljøet i Arktisk Sjamansirkel, hvor jeg har organisert en lang rekke fellesmeditasjoner og seremonier og har vært i styret. Rådet i Sirkelen består av eldre sjamaner fra Sapmi i Norden, Russland og maoriene på New Zealand. Jeg er med-arrangør av Fullmånesirkel 2021, som lager både digitale og utendørs feiringer av denne syklusen i naturen.

Jeg sluttet i NRK i 2021 etter 19 år, og jobber nå som frilansjournalist innen kultur og natur. Nå kan jeg også jobbe mye mer ute i naturen! Jeg har naturveiledning ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet og er sertifisert shinrin yoku-guide fra Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy i Irland., hvor jeg også videreutdanner meg for å kunne bruke skogsbad-praksisen i samarbeid med helsearbeidere. Jeg er medlem av Norsk Journalistlag og Norsk Forbund for natur- og skogsterapi.