Skip to content

Trommereiser

Runebomma er laga av Peter Fourbears – og har så fin lyd.

Trommereiser kan skje inne og ute, på telefon eller digitalt. Denne måten å meditere på funker uansett. Den første lyden vi hører er hjerteslag, inne i mors mage, i mange måneder. Derfor er det sterkt å reise på lyden av tromma, noen beskriver opplevelsen som å drømme, bare at vi er bevisste.

Det fineste er å tromme for folk som ligger ute i skogen, gjerne i hengekøye. Helt avslappa, under høye furutrær, med vinden strykende over ansiktet. Det blir dype, gode meditasjoner.

Etter en sansevandring – skogsbading – kan sitte lent inntil et tre eller ligge på skogbunnen og reise med lyden. Da går vi et lite stykke inn i naturen, til et rolig sted hvor folk vanligvis ikke ferdes. Trygt, og spennende!

That was amazing and it helped me so much ! I keep looking at the picture I draw and the notes I wrote after the journey.

Patrizia Taddei, Irland

Min tromme er laget av Peter Fourbears som holder til nord i Sverige, en dyktig håndverker og kjent samisk trommemaker.

Trommen brukes også i seremonier for å takke Moder Jord. Nå i år er jeg med å arrangere feiringer av fullmånen i samarbeid med flere andre. Feiringene skjer forskjellige steder hver måne, så bare følg #fullmånesirkel2021 om du vil bli med.

Fra seremoni for høstjevndøgn ved Lysakerelva.

Jeg har gått i lære hos samisk elder Eirik Myrhaug siden 2018, og lært om urfolktradisjoner for healing i naturen. Sjamaistisk veileder Jorunn Flaata har også lært meg mye om trommereiser. Det har også miljøet i Arktisk Sjamansirkel, hvor jeg har ansvar for fellesmeditasjonene og sitter i styret. Rådet består av eldre sjamaner fra Sapmi i Norden, Russland og maoriene på New Zealand.

Jeg har sluttet i NRK etter 19 år, og jobber nå som frilansjournalist innen kultur og natur. Jeg har naturveiledning ved Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet og studerer skogsbad-guiding ved Forest Therapy Institute. Jeg er medlem av Norsk Journalistlag, Norsk Healerforbund og Norsk Forbund for natur- og skogsterapi.