Skip to content

Velkommen til skogsbad på Zoom

Det kan være mange grunner til at en sansevandring ute i det fri kan funke på Zoom. Noen vil ta skogsbad i en lang lunsj, noen ønsker å være alene ute, noen har ikke en lokal sertifisert skogsbadguide.

Skogsbad-praksisen har spredt seg fra Japan, der den ble utviklet som et folkehelsetilbud på 80-tallet. Nå kan du oppleve det japanerne kaller «skogsmedisin» over hele verden – i Norge også.

De fleste her vet ikke hva skogsbad er, enda. Etter å ha guidet veldig mange rundt i landet, vet jeg at alle som er med har én ting til felles: Nysgjerrighet!

Så bra at du er nysgjerrig! I en verden hvor forandringer har blitt normalen, er det en veldig god egenskap. Å gå rolig inn i naturen med våkne sanser er en helt spesiell opplevelse – og hver og en har sin egen opplevelse. Her er det ingenting som skal presteres. Du kan gå inn i naturen med lave skuldre.

Du kan være i hagen, i skogen, i en park, en kirkegård, en liten lund. Et sted hvor du kan være litt i fred. Et lite område holder, her handler det ikke om å gå langt, men å være tilstede – et par hundre meter holder lenge!

Her kan du lese mer om hva et skogsbad er.

Her kan du lese om et skogsbad og hvordan deltakerne opplever det, i Dagsavisen (september 2022)

Når vi møtes på Zoom, er vi sammen og samtidig hver for oss. Jeg åpner med å gi en guidet meditasjon, hvor vi vekker sansene. Så får du noen invitasjoner til naturkontakt. Øvelsene er enkle og jordnære, og hjelper oss til å være aktivt tilstede her og nå.

Det du trenger når vi møtes til skogsbad:

  • Ha med deg fulladet mobil, og gjerne en powerbank. Du kan ha video på når vi prates sammen, når du gjør øvelsene kan du skru av lyd og bilde.
  • Om du har øreplugger, er det fint. Da slipper du å holde mobilen og om du har i den ene pluggen hører du når jeg kaller inn til neste invitasjon.
  • Sjekk gjerne internettforbindelsen der du har lyst å være på forhånd.
  • Ta veldig gjerne med deg sitteunderlag, en ekstra, varm genser og varme sko – det er helt herlig å være ute når vi ikke fryser =)
  • En termos med varm drikke om du vil. Når vi samles til slutt og prater litt sammen smaker det godt, enten det er te, kakao – eller bare varmt vann du kan helle over barnåler, sisselrot eller noe annet som gir smak av skogen.

Lurer du på noe, ikke nøl med å ta kontakt: info@skogogmose.no

Vennlig hilsen Nina Alida
Skog og Mose Naturopplevelser
Sertifisert skogsbadguide og naturveileder
Nestleder i Norsk forbund for natur- og skogsterapi

Ønsker du ukentlige tips om hvordan du finner roen i naturen? Her kan du enkelt abonnere på et (100 prosent spamfritt) nyhetsbrev!

Å være aktivt tilstede, og observere bevegelser i naturen rundt for eksempel, er veldig beroligende for oss. Her var A-magasinet med på skogsbad i fjor høst. (Foto: Siri Øverland Eriksen)
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *