Skip to content

Om Nina Alida

På Raet naturreservat på Tromøya. (Foto Rebekka Sørli. Ulvegenser i Lopi-garn: Karoline Sivertsen)

Jeg er en skogsvandrer som heter Nina Alida Nordbø. Siden jeg er så heldig å bo i Østmarka, er jeg ofte på farten utenfor skogsvei og opptråkkede stier. Oppdagelsen av hva en sterkere naturkontakt kan bety for oss mennesker har ledet meg ut på en ny ferd i livet. Jeg studerer fagområdet «nature connectedness» nå og forskningen viser at naturen påvirker både helse og velvære mer enn de fleste av oss er klar over.

Jeg har tatt naturveiledning på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og er sertifisert skogsbad-guide fra Forest Therapy Institute i Portugal og Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy i Irland. Jeg har tatt kurset Mindfulness Based Stress Reduction, i regi av University of Bangor, Wales. Jeg videreutdanner meg i Nature Connectedness ved University of Derby og har også tatt sertifisering som Integrative Forest Therapist ved Nádúr.

Nå jobber jeg både med privatpersoner og organisasjoner, kunstnere og ledere, kommuner og festivaler, ungdommer og folk med helseutfordringer., team som vil bli bedre kjent. Mye handler om stressmestring. Og ofte handler om å finne løsninger og kreativitet. naturopplevelser med fokus på å finne roen kan tilpasses alle.

Naturen er for alle.

VInterskog
Skogsbad-vandringer for å finne roen er en god ingrediens i prosessarbeid om forandring.

Kjapt om profesjonelt og personlig:

Jeg har vokst opp med vestlandsk natur, på gården til besteforeldrene mine i Ryfylke og ved havet ved Stavanger. Jeg har to barn som har flyttet hjemmefra nå. Da de forlot redet, slapp jeg to jaktlabradorer inn. Følgesvennene mine Jeppe og Bonus var aktive tjenestehunder i Norske Redningshunder i 10 år – de har vært mine veivisere inn i naturen. Vi flyttet til Østmarka istedet for å midt i Oslo, og våren 2020 hoppet jeg av den faste jobben i NRK for å jobbe i natuern.

Jeg har jobbet som redaksjonell leder mesteparten av yrkeslivet, og har mye erfaring med gruppedynamikk, endringsledelse, prosessarbeid og organisering av festivaler, eventer og opplevelser. Jeg har drevet mye med å samle folk på kryss og tvers av fag, alder og interesser – både på jobb og på fritiden. Jeg har lært mye nytt de siste årene, og har funnet ut at mer enn jeg trodde av all arbeidserfaringen kan brukes i det nye livet også!